خشک کردن میوه به روش های صنعتی و خانگی

دستگاه خشک کن میوه صنعتی

تولید چیپس میوه به روش خانگی و صنعتی

امروزه کارآفرینی و خوداشتغالی مورد توجه و استقبال چشمگیری واقع شده است و به دلیل حمایت های ویژه ای که در سال های اخیر از کارافرینان انجام شده است، بسیاری از افراد به خوداشتغالی و کارافرینی روی آورده اند. از جمله کارگاه های تولیدی که به صورت خانگی و با سرمایه های اندک قابل راه اندازی است، کارگاه تولیدی چیپس میوه و سبزیجات خشک شده است. سبزیجات خشک، میوه خشک یا همان چیپس میوه، قارچ خشک شده و همین طور خشک کردن گیاهان دارویی از جمله خروجی های این محصول است. برای راه اندازی یک کارگاه کوچک و اولیه مهم ترین قدم پس از دریافت مجوزهای بهداشتی، و استفاده از مزایای اشتغال زایی، خرید دستگاه های مورد نیاز است که برای کارگاه خانگی، دستگاه خشک کن و اسلایسر یا همان خرد کن لازم است.

بازار چیپس میوه

توزیع نامناسب صنایع غذایی و انواع محصولات کشاورزی و فصلی و منطقه‌ای بودن تولید بسیاری از محصولات در جهان از دلایل عمده دیگر برای خشک کردن میوه‌هاست که صادرات در این حوزه را رونق فراوانی بخشیده است. چیپس میوه‌ ها در مورد انواعی صورت می‌گیرد که بخش خوراکی آنها پس از رسیدن به‌طور طبیعی رطوبت فراوانی دارد و بخش اعظم این رطوبت با خشک کردن به شیوه‌های گوناگون برای افزایش عمر نگهداری آنها انجام می‌شود.

با توجه به فراوانی مواد اولیه و کیفیت بسیار مطلوب مواد اولیه موجـود در ایـران در مقایـسه بـا سایر کشورها به دلیل شرایط مناسب اقلیمی و عدم پیچیدگی تکنولـوژی مـورد نیـاز در فـرآوری، امکـان توسعه صادرات، و روابط بین عرضه و تقاضا از طریق تحلیل اطلاعات موجود در زمینه واحـدهای فعـال و در دست احداث و آمار صادرات و واردات اجرای این طرح منطقی و توجیه پذیر است.

میوه جات خشک شده مورد بررسی در این طرح (چیپس میوه جات) به شکل اسلایس، خلال، حبه یا دانه کامل خشک ، در دسته خشکبار و آجیل قرا گرفته و به عنوان تنقلات مصرف میشود . البته بعضی میوه جات خشک مانند آلو مصارف غذایی نیز دارند.

خشک کردن میوه عموما به دو روش صورت میگیرد:

1_تولید چیپس میوه به روش صنعتی(خشک کردن صنعتی)

برای راه اندازی یک تولیدی میوه خشک ( چیپس میوه ) نیاز به یک دستگاه خشک کن صنعتی بوده و همچنین برای مراحل آماده سازی که شامل شستشو ، پوست کندن ، هسته گیری ، اسلایس ( ورقه ) کردن می شود نیز می توان از تجهیزات دستی یا برقی استفاده کرد. پس از خشک کردن محصول نیز با استفاده از دستگاه های مختلف بسته بندی محصول را بسته بندی کرده و انبار می کنید.

دستگاه های خشک کن مختلفی برای خشک کردن انواع میوه و بسته بندی طراحی و ساخته شده اند که عموما در تناژ ورودی، حجم و اندازه دستگاه ها با هم تفاوت دارند و شما با توجه به نیاز خود و شزایط کاری تان باید مناسب ترین را انتخاب کنید.

دستگاه های خشک کن کابینتی میوه و سبزی

بیشترین کاربرد انواع خشک کن میوه و سبزی را خشک کن های کابینتی به خود اختصاص داده اند و با توجه به تنوع بالای آنها در کسب و کار های خانگی ، صنعتی و نیمه صنعتی به کار گرفته شده اند. خشک کن های کابینتی ارزان قیمت، با کیفیت، متنوع و متناسب با سطوح مختلف کاری، کم جا، قابلیت کاربری ساده و راحت ویژگی های دیگری دارند که باعث شده است استقبال اکثر تولید کنندگان میوه و سبزی خشک به خشک ها باشد.

در خشک کن های کابینتی با استفاده از گردش هوای داغ بصورت یکنواخت و محاسبه شده و خروج رطوبت هوای موجود در میوه و سبزی به هوای محفظه خشک کن وسپس خروج رطوبت از خشک کن به بیرون توسط سیستم های برنامه ریزی شده، میوه یا سبزی کاهش رطوبت داده و خشک می شود. نکته بسیار مهم یکنواختی محصول تولیدی است؛ به یاد داشته باشید که میوه خشک یا همان چیپس میوه محصول لوکس می باشد و باید زیبایی، طعم، رنگ، بو و همچنین حفظ مواد مغذی و ویتامین ها را بسیار در نظر گرفته در حفظ سطح کیفی آن تلاش کرد.

در مراحل خشک کردن محصول نباید عجله ای داشت و باید میوه و سبزی را با سرعت کم و دمای بین 40 تا 60 درجه سانتی گراد خشک کرد تا موارد فوق حاصل گردد.

دستگاه خشک کن صنعتی

دستگاه خشک کن صنعتی

2_تولید چیپس میوه خانگی (خشک کردن میوه در خانه)

کسب‌و‌کارهای خانگی در دنیای امروز یکی از مهم‌ترین دریچه‌ها برای فعالیت‌های اقتصادی به‌شمار می‌روند و در سراسر دنیا به‌عنوان گزینه‌ای برای ایجاد اشتغال و درآمدزایی شناخته می‌شوند. اینکه شما بتوانید در حریم امن خانه‌تان کار کنید و در عین حال درآمد معقولی داشته باشید و همزمان به امور خانه و فرزندان‌تان برسید و همچنین مدیریت زمان‌تان به خودتان واگذار شود و برخی هزینه‌های جانبی از جمله هزینه رفت‌و‌آمد و… را نداشته باشید یک پیشنهاد وسوسه‌انگیز است که اغلب خانم‌های خانه را ترغیب به فعالیت می‌کند.

مشاغل خانگی در دنیا روزبه روز در حال فراگیری است و موجب شده تا توازن مناسبی در سطوح کسب‌و‌کارهای کوچک ایجاد شود، همچنین در ایران هم نزدیک به یک دهه است که بسیاری مشاغل در این فاز تعریف می‌شود و بسیاری از افراد از همین طریق صاحب درآمد و کارهای مناسب شده‌اند. اغلب به دلیل تعاریفی که از مشاغل خانگی می‌شود افراد انتظار دارند که با سرمایه کم بتوانند یکی از این شغل‌ها را با توجه به امکانات و توانایی‌های خود برگزینند. در مطلب امروز سعی بر این داریم تا یکی از این مشاغل را معرفی کرده و وضعیت سرمایه‌گذاری در آن را از نظر بگذرانیم.

وسایل مورد نیاز برای خشک کردن میوه در خانه

برای تولید چیپس میوه در خانه فضای یک اتاق 6تا 12 متری مناسب است و می‌توانید از یک اتاق خواب برای این کار بهره بگیرید، همچنین تجهیزات خشک کردن میوه شامل دو دستگاه خشک کن و خردکن میوه است که انواع ایرانی آن کیفیت مناسب و قیمت پایینی در بازار دارند و با حدود 8میلیون‌ تومان هر دو دستگاه را می‌توانید تهیه کنید، به علاوه وجود یک یخچال صندوقی برای کارتان لازم است که قیمتی حدود 2میلیون تومان دارد.

در نهایت یک دستگاه کوچک وکیوم برای بسته‌بندی نیاز دارید که هرچه بسته‌های خود را در حجم کمتر تولید کنید بهتر است چرا که بسته‌های 250گرمی برای این محصول در بازار بیشترین طرفدار را دارد و به خاطر قیمت بالای محصول حجم کمتر مورد توجه خانواده‌هاست.

محاسبات مالی

معمولا هر یک‌کیلو چیپس میوه نیاز به 10 کیلو میوه خام دارد و ضایعات حاصل از این کار را هم می‌توانید به دامداری‌ها به منظور خوراک دام و شرکت‌های تولید کودهای ارگانیک بفروشید و عملا برای این کار دورریز نخواهید داشت. سود حاصله از این کار حدود 60درصد برآورد می‌شود، در واقع هر کیلو  میوه خشک در بازار بین 50تا70‌هزار تومان به فروش می‌رسد و اغلب بین 20تا 30‌هزار تومان برای تولیدکننده هزینه‌ براست.

یعنی اگر شما هر 10کیلو میوه را به قیمت 20هزار تومان تهیه کنید با صرف هزینه 5هزار تومانی انرژی می‌توانید در بازار حدود 60‌هزار تومان بفروشید که نسبتا سود بالایی است. البته پیشنهاد می‌شود برای رقابت با تولیدکننده‌های صنعتی و حضور در بازار، شما سعی کنید سود کمتری در نظر بگیرید و قیمت‌های‌تان پایین‌تر باشد که مشتری جذب‌تان شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *